KNIŽNÍ PORADNA

Vítejte na stránkách KNIŽNÍ PORADNY, kde vám já a několik dalších blogerů pomůže vybrat knížky, které jsou pro vás ty pravé! JAK SE Z...


Vítejte na stránkách KNIŽNÍ PORADNY, kde vám já a několik dalších blogerů pomůže vybrat knížky, které jsou pro vás ty pravé!


JAK SE ZEPTAT?

  • Do komentářů napište co nejvíc věcí, které by nám mohli pomoct (jako třeba pro koho, jaký žánr,...)
  • Pokud chcete můžete si přečíst profily poradců ↓ a napsat jim soukromě na email.
  • A jestli využijete komentáře doporučuji zaškrtnou políčko pro zasílání oznámení ;)
Podle vašeho rozhodnutí vám potom jeden nebo více poradců poradí jakou knížku si vybrat!


PROFILY PORADCŮ

Angee

Jsem jeden z poradců a zároveň zakladatelka knižní poradny. Čtu hlavně YA literaturu, ale poslední dobou od tohoto témata často odbíhávám k jiným knížkám takže čtu prakticky všechno (pokud chcete bližší definici podívejte se na můj seznam knížek TADY).
Můžete mi napsat na email: reviewsforbook@gmail.com

Lenka


Ahoj!

Jsem Lenka (lenkaknel) ze Story huntress's blog a je mi 22. Můj čtenářský záběr je široký, od historických románů, přes humor až po dystopie. Nečtu akorát YA romance, horory a erotické romány. Baví mě historie, hlavně starověk. Když zrovna nečtu, poslouchám hudbu. Mám ráda symphonic metal, ale i klasiku. Jsem introvert a flegmatik. A taky Tarjaholik, čokoholik a kočkofil.
Můžete mi také napsat na email: lovkyne.pribehu@gmail.com


Čtení zdar!


Chensie

Ahoj, drazí knihomilci, 
jsem Chensie z knižního blogu Svět mezi řádky (http://svet-mezi-radky.blogspot.cz/), na kterém spolupracuji se svou kolegyní, píšu a recenzuju. Podporuji také české autory v rámci našeho projektu Podpora (začínajících) českých autorů. (http://podporujemeceskeautory.blogspot.cz/)
Co čtu? 
Poslední dobou se dostávám ke spoustě žánrů, které bych normálně nečetla a zjišťuji, že dokážu s radostí přečíst spousty různorodých knih. Nečtu nijak zvlášť horory, protože jsem bázlivá. Ale nepohrdnu romantickými nebo psychologickými romány. Čtu i erotické romány, ale obvykle mi vyznívají bezduše, pokud v sobě nemají něco navíc. Zbožňuji thrillery a především dystopie. Nevyhýbám se ani kontroverzní četbě a poslední dobou mám v oblibě i homosexuální tvorbu. Jsem spíše náročnější čtenářka, ale dokážu ocenit i dobrou oddechovku, když ji čtu ve správný čas. 
Necítím se jako poradce, ale spíše bych vám ráda podsouvala své návrhy, ze kterých si můžete vzít isnpiraci. :o) 
Těším se na Vaše dotazy a věřím, že vás přivedu na četbu, kterou ještě neznáte, ale mohla by se Vám líbit. :o) 
S pozdravem

Chensie Ips

Pavlína

Ahoj, jsem Pavlína z blogu My small library. Nejraději čtu fantasy, sci-fi, young adult a horory, ale nepohrdnu ani detektivkou. Ráda Vám pomohu najít tu správnou knihu, ať už pro Vás nebo pro Vaše příbuzné či přátele, protože jak říká J. K. Rowlingová - Jestli neradi čtěte, je to proto, že jste nenašli tu správnou knihu. 
Můžete mi napsat na email: pavlina.mestakova1234@gmail.com



My se teď budeme těšit na vaše dotazy a pokusíme se vám co nejlépe pomoci!



CO BY VÁS MOHLO ZAJÍMAT

19 komentářů

  1. Tak toto je presne premna niekedy neviem čo a niekedy sa aj dosť sklamem mam rada skôr komedialny žaner uplne zbožnujem Osca Wilda celu jeho tvorbu . Mojou naj knihou je Kto chyta v žite . Taktiež uprednostnujem audioknihy . Dakujem za radu erikafedorova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Za sebe doporučuji Literární poklesky od Stephena Leacocka. Jedná se o sbírku humorných povídek, já jsem z nich byla nadšená. :) Existuje i jako audio, ale v této podobě je hůř sehnatelná.

      Vymazat
  2. To je zajímavý projekt! :) Držím vám palce :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj :)
    Potřebovala bych vybrat knihu pro sebe, je mi 15 a mám hodně ráda fantasy knihy, ktere jsou zároveň akční, ale je tam trochu te romance :)
    Děkuju moc a hodně štěstí s poradnou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si přečti třeba Nástroje smrti (tam je od obojího dost hodně), potom je super třeba Eragon, Percy Jackson nebo série Labyrint(tyhle nejznámější jako je třeba Divergence, nebo HG asi už znáš co?).
      Napiš jestli jsem ti pomohla, nebo jestli bys chtěla víc tipů ;)

      Vymazat
    2. Sice trochu pozdě, ale za sebe doporučuji Kostičas nebo Jiskru v popelu :)

      Vymazat
    3. Ahoj, mohu doporučit novinku od české autorky Lenky Dostálové, kde je romantiky poskrovnu, ale akční fantasy to rozhodně je úžasná. Další fantasy s romantikou je trilogie Matched od Ally Condie, která už je ale více méně do dystopie, pokud ti nevadí tento žánr. :o) Také Železná víla ze série Férie je skvělá fantasy s romantikou, ale bohužel u nás jsou snad jen dva díly... Což je opravdu škoda.

      Vymazat
  4. Ahoj, moc děkuju za radu (Anonymní 26.9.), ale všechny uz jsem bohužel četla, naslo by se ještě něco jiného? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba: Hraničářův učeň, Střípky duší, Počátek, Nadpozemská, Sirotčinec slečny P., Den co den, nebo zkus třeba sérii Krásní mrtví (i když ta mě osobně zrovna moc nebavila :D)

      Vymazat
    2. Napadá mě ještě Ódinovo dítě. Já jsem ho ještě nečetla (plánuji), ale ohlasy má hodně dobré.

      Vymazat
  5. Ahoj nevíte o nějaké knize o rockerech? Dík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel nevím, ale pokud hledáš něco o nějakém konkrétním zpěvákovi zkus třeba Amazon(tam je všechno 😂).
      Když se víc rozepises, ráda ti pomohu víc!

      Vymazat
    2. Rocková série Stage Dive má čtyři díly a každý díl je o jednom členovi rockové kapely. Romantika, láska, erotika a vtip. Také jakási promyšlenost. Sérii již vyšly tři díly u nakladatelství Baronet a brzy budou vydávat i čtvrtý. :o) Jinak od začínající české autorky Adriany Macalíkové je možnost přečíst si knihu Žena z uzamčeného pokoje a volné pokračování této knihy. Vztahuje se to na rockery (fanoušek Linkin Park se rozhodně neztratí), ale je to dílo, které ještě potřebuje dopilovat. Tak snad jsem trochu pomohla. Jiné prozatím neznám, ale jakmile bych našla, dám avízo. :o)

      Vymazat
  6. A tak to já si ráda nechám poradit! :D Moc prosím – ujíždím na Austenové, miluju všechny její knihy a celkově si ujíždím na období empíru. Od Austenové mám už vše přečteno a moc ráda bych si přečetla něco podobného od jiného autora/autorky, ideálně aby to bylo zasazené do doby empíru, čili do doby, o které psala i Austenová. Budu moc ráda za jakýkoliv nápad, moderní romantické žánry mě neberou, raději mám opravdu ty z doby empíru :).

    fellienm.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V romantismu byly napsány nejznámější knihy jako: Chrám Matky Boží v Paříže, nebo Bídníci od Victora Huga. Blíž Jane Austenové budou ale spíš sestry Charlotte a Emily Brontëová - nejznámější je Jana Eyrová a Na Větrné hůlce.
      Potom třeba Evžen Oněgin.
      Můžu doporučit i Pokání, ale to jsem viděla jenom ve filmové podobě (doporučuji shlédnout i Bídníky :D).
      Doufám, že jsem ti pomohla, ale vím, že jsem vypsala hlavně ty nejznámější knihy takže prosím napiš jestli jsi všechno už četla a já vymyslím něco dalšího :D.

      Vymazat
    2. Děkuji, ale všechno jsem to četla :D. Spíš by to chtělo něco méně známého. Ale to méně známé lidi obyčejně neznají. Asi proto je to méně známé :D.

      Vymazat
    3. Tak jsem trochu zapátrala a našla jsem tyto knížky: Klam lásky od Amandy Quick, pak třeba pokračování Pýchy a předsudku- Pýcha, předsudek a namlouvání (nebo můžeš zkusit knížku Pýcha, předsudek a zombie :D), Willenbrock. Doufám, že dostaneš ještě nějaké rady od ostatních poradců, protože já se v tomto tématu pohybuji spíš jenom mezi těmi více známými knihami :D

      Vymazat
    4. Ahoj :) Doporučuji Procitnutí slečny Primové od Natalie Sanmartin Fenollery, bývá pro svůj styl psaní k Austenové přirovnávána. :) Na mě udělala velice silný dojem.

      Vymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře 😊
Komentáře u příspěvků starších 10 dní jsou moderovány. :)

Blog Archive